108 M2-ES, 3 BEJÁRATTAL RENDELKEZŐ LAKÁSBÓL, 3 DB GARZON LAKÁS KIALAKÍTÁSA.

A tulajdonos rövidtávú bérbeadáshoz keresett megfelelő ingatlant. Gazdasági megfontolásból végül erre az elhanyagolt, három bejárattal rendelkező, 108 m2-es lakásra esett a választása. Kérésére három kis garzonlakást terveztem.

Egyből három ára.jpg

A nyílászáró tokok megfelelő állapotúak voltak, de a belső szerkezeteket hőszigetelt műanyagra cseréltük. A redőnyöket nem lehetett felújítani, ezért teljes egészében kicseréltük őket. Az új bejárati ajtók fehér műanyagból készültek.
A lakást teljesen átszabtuk, több válaszfalat kibontottunk, a lakrészek közé hangszigetelt gipszkarton válaszfalakat építettünk.

Központi cirkó fűtésrendszert alakítottunk ki, 1 elektromos kazán beépítésével. A kazánnak és a víztartálynak egy zárható kis helyiséget kellett kialakítani az egyik lakáson belül. A három lakásban a fűtés és melegvíz ellátás külön termosztáttal szabályozható.

Három biztosítéktábla elhelyezésével oldottuk meg az áramkörök teljes elszeparálását, de egy közös villanyóra méri a fogyasztást. Az elektromos hálózatot 3×25 amperre bővítettük.
Gipszkarton álmennyezetet építettünk, így a belmagasság 2,8 m lett.

Az eredeti fürdőszobát felújítottuk, a régi wc és a kamra egybenyitásával kialakítottuk egy új fürdőszobát, és építettünk egy harmadikat a belső térben.
Két lakásban külön, ablakkal ellátott hálószoba került kialakításra, és mindkettőben amerikai konyhás nappalit építettünk ki. A legkisebb – mindössze 23 m2-es – stúdió lakásnak nincsen külön ablaka, a szellőztetést a bejárati ajtó felső ablakrészén keresztül lehet megoldani, illetve a fürdőhelyiség lichthofra néző kis ablaka is nyitható.
Csak a fürdőszobák kaptak hideg burkolatot. A lakás többi részében a felszedett burkolatok helyére vakpadló került, melyre modern laminált padlót tettünk.

A berendezés 70%-a használt bútorokkal és gépekkel lett megoldva, mely komoly kihívást jelentett számomra.
Az teljes lakás így összesen 10 fő elszállásolására lett alkalmas, a felújítási költségekbe a 10 főre elegendő ágyneműket, törölközőket és konyhai eszközöket is beleszámoltuk.

A felújítás 6 hónapot vett igénybe, melynek során sok műszaki és emberi probléma merült fel, ami nagyban hátráltatta a munkálatokat.

Teljes felújítási költség 12,3 millió volt, melyből:

  • a bontási és gipszkartonozási munkák 2,5 millió
  • a nyílászárók és redőnyök cseréje 1,3 millió
  • gépészet és fűtésrendszer kialakításának költsége 3,600 millió
  • részben használt, részben új bútorok, függönyök, háztartási gépek, berendezési tárgyak 2 millió
  • villanyszerelési munkák, hálózatbővítés és engedélyek 2 millió forintot tettek ki.

Tervezői és előkészítési díj 500.000 Ft, a lakberendezői díj 400.000 Ft volt.







 

 


vissza

email